S’acosta l’entrada a l’hivern, si és que ja no hi som, la muntanya canvia, un mantell de neu i gel cobrirà muntanyes, camins, prats… Hem de vigilar, dies més curts, més freds, terreyns més inestables.

Hem de sortir a la muntanya amb seguretat, cal tenir en compte certa informació pel que un bonic dia de muntanya no esdevingui un accident, aquí teniu deu consells que espero que us facin les sortides més fàcils i segures.

PREPARACIÓ DE L’ACTIVITAT

-Cal consultar la previsió meteorològica i el bolletí d’allaus,

-Cal planificar la vostra activitat, durada, dificultat, els dies són més curts, no oblideu dur el frontal, mata tèrmica, quelcom de menjar i veure. Encara que sigui hivern i no tingueu set, hidrateu-vos i mengeu, el fred crema moltes calories.

-Recordeu dur el material i equip adequat per cada activitat, roba d’abric raquetes, grampons, piolets, ulleres de sol encara que no faci sol,… sempre que estigueu fora de terreny controlat cal dur Arva, pala, sonda.

-Sortiu sempre acompanyats a la muntanya, és infinitament mas divertit. Si és el cas que sortiu sols cal que deixeu dit a on aneu, hora de tornada….

-La muntanya necessita preparació, informació, federeu-vos en un Grup excursionista, feu cursos de formació i no dubteu en contrastar el servei de professionals per sortir a la muntanya.

DURANT L’ACTIVITAT

-Si aneu en grup, no us separeu, aneu sempre junts o separats però mantenint el contacte visual, si la visibilitat és poca o nul·la mireu de no perdre cap persona del grup.

-Estigueu alerta amb les senyalitzacions.

-Cal evitar creuar zones de perill (Allaus) passeu pel punt més alt, d’un en un i sempre mantenint el contacte visual amb la gent del grup.

-Fixeu-vos en possibles punts de referència per anar sempre orientats, no dubteu en utilitzar, GPS, mòbil…

-En cas de necessitat truqueu al 112, porteu el mòbil carregat amb la bateria, no sempre hi ha cobertura, estigueu alerta de l’últim lloc on en teníeu.

Si fa fred, no deixeu de caminar i si és el cas arrecereu-vos en un lloc sense vent.

Pin It on Pinterest

Share This