Les Aurores Boreals són un fenomen màgic i brutal, un dels fenòmens més fascinants que ens dóna la natura en contades ocasions.

Un fenomen que només és dona en llocs remots en unes èpoques concretes, el Cercle polar Àrtic n’és un i es solen donar a l’hivern quan la nit és llarga, el dia curt, anomenat nit polar o Kaamos segons la gent Sami a Lapònia.

He tingut la sort de veure Aurores Boreals en els meus viatges i aventures per Noruega, Finlàndia, dins del Cercle polar Àrtic, també a Islàndia.

És pura màgia quan en plena nit uns aparents i inofensius núvols passen d’un color blanc, grisós a diferent tons verds, liles, vermells en alguns casos, amb unes formacions molt capricioses i a gran velocitat.

Però que són les Aurores boreals?

Segons els Samis (Lapons) són les guspires de les guineus quan amb la cua fan aixecar la neu quan corren de nit.

Però res més lluny d’això, en realitat les Aurores Boreals són partícules del vent solar que quan xoquen i reaccionen amb els gasos de l’atmosfera desprenen una lluminositat de gran intensitat i de diversos colors, verd, groc, vermell, lila…

On podem veure Aurores boreals?

Les Aurores boreals se solen veure en les zones Polars, normalment dintre del cercle Polar Àrtic. Noruega, Finlàndia, Islàndia, Groenlàndia, Alaska, Canadà, Sibèria… són llocs a on normalment es poden veure autores entre els mesos d’octubre fins al març.

En el nostre cas podem gaudir de les Aurores Boreals a Finlàndia, concretament al Llac Inari, un lloc privilegiat per veure Aurores, doncs la poca contaminació lumínica fa que sigui un dels millors llocs on poder veure-les.

Pin It on Pinterest

Share This